3M 115X1,0mm Katkaisulaikka Cubitron II

3M™ Cubitron™ II -katkaisulaikassa käytetään patentoitua 3M tarkkuusmuotoiltua keraamista hiomajyvää, jonka ansiosta katkaisu on nopeaa ja laikka kestää pitkään. Tuote soveltuu käytettäväksi lähes kaikkien materiaalien, myös ruostumattoman teräksen, pehmeän teräksen ja erilaisten seosmetallien, leikkaamiseen. Katkaisulaikan suorituskyky ylittää 3M™ High Performance -laikat sekä leikkaustehossa että laikan kestossa, minkä ansiosta se parantaa tuottavuutta merkittävästi.

Tuotetunnus (SKU): 65513 Osasto:

Kuvaus

Kokeile kuinka tehokkaasti, kuumentumatta ja terävästi 3M tarkkuusmuotoiltua keraamista hiomajyvää hyödyntävä laikka leikkaa – ja vielä pitkään sen jälkeen, kun muut laikat ovat jo vaihtokunnossa.

Toisin kuin päällystetyt hiomalaikat, joilla kappaleita muotoillaan tai hiotaan laikan tasaisella pinnalla, katkaisulaikka leikkaa kohtisuoraan laikan terävällä reunalla. Katkaisulaikkoja käytetään tavallisesti metallien, kuten auto- ja venepellin, ruostumattomasta teräksestä valmistettujen putkien, tankojen, erilaisten kiinnikkeiden ja ruostuneiden kiinnityshelojen leikkaamiseen. Katkaisulaikkaa käytetään kulmahiomakoneessa, ja sen kanssa on aina käytettävä teräsuojaa.

3M™ Cubitron™ II -tuotteet ovat nostaneet tasoa korkean suorituskyvyn hiomatuotteiden laadussa merkittävästi. 3M tarkkuusmuotoiltu keraaminen hiomajyvä poistaa ainetta tehokkaammin ja kestää pidempään kuin perinteiset keraamiset hiomajyvät. Lisäksi sen käyttäminen vaatii vähemmän voimaa. Tämän ansiosta käyttäjät pystyvät työstämään kappaleita nopeammin ja valmistamaan useampia osia yhdellä laikalla – ja työ on entistä kevyempää.

3M tarkkuusmuotoillun keraamisen hiomajyvän kehitystyö aloitettiin 3M™ keraamisesta -hiomajyvätekniikasta. 3M tarkkuusmuotoillut keraamiset hiomajyvät asetellaan 3M:n omaa tekniikkaa käyttäen sähköstaattisesti siten, että pyramidinmuotoiset hiomajyvät muodostavat teräviä huippuja ja maksimoivat leikkauspotentiaalin. Jatkuvasti itsestään teroittuvat kärjet eivät koverra tai puske metallia perinteisten hiomamineraalien tapaan, vaan leikkaavat metallia viiltäen kuin kuuma veitsi voita. Ainetta poistuu erittäin nopeasti, ja koska työkappale kuumenee pienemmän kitkan ansiosta entistä vähemmän, siihen syntyy vähemmän kuumuuden aiheuttamia kuormitushalkeamia ja värimuutoksia.

3M tarkkuusmuotoiltu keraaminen hiomajyvä säilyttää hiontatehonsa yhtä tehokkaana koko tuotteen käyttöiän ajan, ja koska itse hiomapinta tuotteessa pysyy viileämpänä ja terävämpänä, 3M™ Cubitron™ II -tuotteet kestävät huomattavasti pidempään kuin perinteiset keraamiset hiomatuotteet ja toimivat tuotantosovelluksissa luotettavasti pitkiä aikoja.

Lisätiedot

Valmistaja